"Lujasti kiinni elämässä" -valokuvat ja tarinat

Elämä on heittäytymistä tilanteesta toiseen, halusit tai et. Askelia otetaan eteenpäin, vaikkei aina tiedä mihin astuu. Valokuvaus rooliasun takana antoi mahdollisuuden olla jotain sellaista, mitä ei ole ehkä ennen uskaltanut. Rohkeutta puhua ja sanoa ajatuksia ääneen, mutta myös nähdä itsensä kauniina, iloisena ja rohkeana. Ei aina se hoitotilanne, vaan sinä itse ja sinun oma kasvusi ja itsesi ymmärtämisen prosessi. Ja sekin, että uskaltaisit olla myös armollisempi itsellesi. Sinä olet kuitenkin kaunis, komea ja tarpeellinen. Joka päivä tähän maailmaan syntyy uusia tarinoita, ja me saimme olla osa niitä.

Lujasti kiinni elämässä!

Mitä lujemmin tarraat, sitä enemmän löydät ja saat. Tämä on kertomus rohkeudesta, pelkojen voittamisesta, ystävyydestä, hassuttelusta, luonnon terapiavoimasta, ilosta, naurusta, uuden havaitsemisesta, todellisuuden kohtaamisesta ja itsensä löytämisestä. Oman valtameren kokoisen sisäisen voiman havaitsemisesta. Kun uskaltaa kohdata itsensä, ottaa askeleen eteenpäin, niin saa voimaa jakaa omastaan myös muille.

Näyttelymme sankareita ovat kaikki kuvauksissa olleet. Kaikki erilaisissa elämäntilanteissa, mutta avoimina ja valmiina tukemaan toisiaan. Ei valmiita suunnitelmia, meikkejä, maskeja tai ammattikuvaajia . Vain me ja hyppy tuntemattomaan. Kertomalla ja jakamalla tunteensa he ovat osa sitä isoa hyvää voimaa, minkä yhdessä tekeminen saa aikaan. Tulos on voimaksi ja rohkaisuksi kaikille. Myös ja etenkin uupuneille, rikotuille, epävarmoille, pelokkaille ja lannistuneille. Katsotaan tarkemmin maailman hyviä asioita, pidetään niistä lujasti kiinni, eikä lasketa irti. Saatat yllättyä! Sinussa on paljon enemmän voimaa kuin uskotkaan.

Koko sydämestä kiitos nuorisoseuran pukuvuokraamo Kostyymin henkilökunnalle ja Apulannalle. 

Valokuvien ohessa olevat tekstit ovat kuvattujen ajatuksia siitä, mitä he kokivat kuvausten aikana. Valokuvat on otettu työntekijöiden omin voimin, ja laitettu eteenpäin ilman minkäänlaista kuvakäsittelyä.

Tästä linkistä pääset näkemään vedenneidon tarinasta tehdyn tanssiteoksen.

Tästä linkistä pääset katsomaan kaikista kuvista kootun videon, joka on toteutettu Apulannan musiikkiin.


Ethän käytä yksittäisiä kuvia kysymättä lupaa. 
Vedenneidon tanssiteos on vapaasti jaettavissa YouTube-linkistä.