Valmennusta omaishoitajille

Omaishoitajien valmennukset Lahdessa kevät 2021

Seuraava omaishoitajien valmennus syksyllä 2021!

Epidemiatilanteen vuoksi valmennus toteutetaan pääosin etäyhteydellä (Teams), jolloin osallistuminen onnistuu kotoa käsin. Verkkoyhteyttä varten tarvitset älypuhelimen, tai mikrofonilla varustetun tietokoneen, ja nettiyhteyden. Omilta tukijoukoilta kannattaa kysyä apua, jos Teams-yhteys ei ole entuudestaan tuttu.

Valmennus on tarkoitettu kaikenikäisille omaishoitotilanteessa oleville koko Päijät-Soten alueella. Osallistuminen ei edellytä virallista omaishoitosopimusta, vaan takana voi olla kielteinenkin omaishoidontukipäätös. Myös omat tukijoukot voivat osallistua.

Kokoontumisrajoitusten ja etäkoulun takia Salpauksen lähihoitajaopiskelijoiden valmennuksenaikainen ohjelma hoidettaville on peruttu maaliskuun osalta.

Teams-linkin ja lisätietoja saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumiset p. 044–416 4728 (ark. klo 8–12.00)  
tai vammaispalvelun puolelta merja.lauren@phhyky.fi, p.044-780 2522

·      ti 9.3. klo 13–15 omaishoidontuki (yli 65 v osalta), omaishoidonvapaat, maksuasiat, omaishoitajan etuudet, omaishoitajien hyvinvointi (PHhykyn ohjaama) 

• ti 16.3. klo 13-15 vammaispalveluiden teema: omaishoidontuki, vapaat, maksut, etuudet, hyvinvointi (PHhykyn ohjaama osuus) 

• ti 23.3. klo 13-15 Omat voimavarat, jaksaminen, muutokseen sopeutuminen (omaishoitoyhdistyksen ohjaama osuus)  

• ti 30.3. klo 13–15 Ensiapu, kaatumisen ehkäisy (phhykyn ohjaama) 

• ti 6.4. klo 13-15 omien tunteiden hallinta, elämän erilaiset roolit, stressinsieto  (omaishoitoyhdistyksen ohjaama osuus)  

• ke 14.4. klo 13–15 Lääkehoito, uni (PHhykyn ohjaama osuus) Huom! Eri viikonpäivä.  

• ti 20.4. klo 13–15 Ravitsemus ja suunhoito (PHhykyn ohjaama osuus)  

• ti 27.4. klo 13–15 Apuvälineet ja avustaminen (PHhykyn ohjaama osuus) 

Pyydämme kaikkia huomioimaan mahdolliset nopeat muutokset, joita epidemiatilanne voi aiheuttaa.  Valmennusohjelma toistuu samankaltaisena puolivuosittain.  Jos tällä kertaa osallistuminen ei onnistu, tai jää joltain osain puutteelliseksi, syksyllä voi tulla kertaamaan asioita uudelleen.


Tervetuloa osallistumaan! 

Valmennus toteutetaan yhteistyössä: Päijät-Sote, Päijät-Hämeen Omaishoitajat ry ja Koulutuskeskus Salpaus