Kotiapua lahtelaisiin omaishoitoperheisiin

22.3.2021

Yhdistyksemme on saanut Lahden kaupungin myöntämän jäämistörahan. Jäämistörahalla on palkattu kokenut lähihoitaja, joka tarjoaa työpanoksellaan kaivattua lisäapua lahtelaisten omaishoitoperheiden arjessa pärjäämisen tueksi. Ainakin alussa tehtävä on puolipäiväinen, ja sitä tekee lähihoitaja Sirpa Laakkonen. 

Kotiaputoiminta on asiakkaille veloituksetonta, ja se on mahdollinen kaikenlaisille ja -ikäisille perheille, joissa on omaishoitotilanne. Avun saaminen ei edellytä omaishoidontuen saamista, yhdistyksen jäsenyyttä tai aseta ehtoja omaishoitotilanteen laadulle.

Koska tuen myöntäjänä on Lahden kaupunki, toiminta on suunnattu vain lahtelaisille (Lahti, sis.Nastola). Apua on mahdollista saada tarpeen ja toiveiden mukaan, kuitenkin rajoitetusti asiakasperhe/ vuosi, jollei toisenlaiseen ratkaisuun erikseen päädytä, esim. erityisen hankalassa tilanteessa olevien perheiden kohdalla, joissa avun saamisen merkitys on erityisen suuri.

Kotihoitoapu on perheissä pääsääntöisesti 2-4h kerrallaan, jollei erikseen toisin ole sovittu. Apu sisältää joustavasti ja asiakasperheiden toiveista ja lähtökohdista katsoen monimuotoisia kodinhoito- ja hoivatöitä, läsnäoloa ja opastusta, poissulkien sairaanhoidolliset tehtävät, suursiivoukset ja ikkunanpesut. Omaishoitaja saa olla paikalla tai lähteä omille asioilleen kotiavun paikallaollessa. Mahdollisista tarvikekustannuksista vastaavat asiakasperheet itse. Tarvittaessa kotiapu selventää ajanvarauksen yhteydessä toimenkuvansa, ja kohtaako se asiakasperheen toiveiden kanssa. Tarvittaessa he voivat sopia kartoituskäynnistä ennen palvelun aloittamista. Erillinen tutustumiskäynti on usein alussa avuksi.

Soita ja varaa aika Sirpalle p. 040-820 5420

Mikäli soittoon ei heti vastata, Sirpa soittaa takaisin, kun on jälleen töissä. Puhelin on äänettömällä asiakaskäyntien aikana, mutta soittopyyntöjä voi jättää myös viestillä. Muista jättää yhteystietosi viestin mukaan. Pyydämme huomioimaan, että työaika on vain puolipäiväinen, jolloin vastauksissa voi olla useammankin päivän viive, mutta kaikkiin tulleisiin puheluihin ja viesteihin vastataan kyllä.