Avoimia vapaaehtoistoiminnan tehtäviä

Vertaisopastajia infopisteille, ryhmiin ja erilaisiin tapahtumiin

Onko Sinulla kokemusta omaishoitajana toimimisesta? Haluaisitko jakaa kokemuksiasi ja opastaa vertaisen roolissa muita, jotka huolehtivat läheisestään tai omaisestaan arjessa? Etsimme joukkoomme vapaaehtoisia vertaisopastajia toimimaan yhdistyksen työntekijöiden työparina erilaisissa tapahtumissa, infopisteillä tai vertaisryhmissä. Toimintamme ulottuu ympäri Päijät-Hämettä, joten voit osallistua esim. juuri oman kotikuntasi tapahtumiin, ryhmiin tai infopisteelle. Tule rohkeasti kokeilemaan tuntuisiko tällainen vapaaehtoistehtävä omalta!

Kahvinkeittäjiä, tapahtumien puuhahenkilöitä, emäntiä ja isäntiä

Pidämme OmaisOiva-kahviloita kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa. Lisäksi yhdistyksen toimistolla on joka torstai aamupuurohetki klo 9-11. Tilaisuuksissa voi vain piipahtaa kahvilla tai puurolla, saada vertaistukea muilta omaistaan hoitavilta tai saada neuvontaa ja ohjausta yhdistyksen työntekijöiltä. Etsimme kahviloihin ja aamupuurolle vapaaehtoisia järjestelemään tarjoiluja ja tiloja tilaisuuksia varten. Vapaaehtoisten on mahdollista toimia tilaisuuksissa myös keskustelujen virittelijöinä ja oheisohjelman järjestäjinä. 

Ryhmänohjaaja ILONA -toiminnassa

Ryhmänohjaaja ohjaa ohjaajaparin kanssa omaishoidettaville ryhmämuotoista virkistystoimintaa. Ryhmä tarjoaa hyvinvointia tukevaa toimintaa. Ryhmänohjaajat suunnittelevat itse ne toimintatuokiot, joita ryhmässä järjestetään. Tarvittaessa yhdistyksen työntekijät auttavat löytämään mieleistä ohjelmaa. Toiminta voi olla esimerkiksi musiikkia, muistelua, pelejä tai jumppaa. Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 9-12.