Luennot

Ensiapuluento omaistaan hoitaville 

12.8. klo 10–12 

Osaatko toimia sairauskohtaus-, tapaturma- tai onnettomuustilanteessa?

Ensiaputaito kuuluu kansalaistaitoihin ja voi parhaimmillaan pelastaa hengen. Tule vahvistamaan omaa osaamistasi ensiapuluennolle SPR:n toimintakeskukseen (Vapaudenkatu 8 A, Lahti). Luennolla saat tietoa yleisimpien kotitapaturmien ja sairauskohtausten ensiavusta. Kestoltaan luento on noin puolitoista tuntia ja sen jälkeen on mahdollista kokeilla elvytystä nukella. 

Luento ei ole ensiapukurssi. 

Ilmoittautumiset 8.8. mennessä p. 0400 305 071/Jaana

Omaishoitajaliiton luennot 

Tervetuloa seuraamaan Omaishoitajaliiton etäluentoja toimistolle. Luennon jälkeen on mahdollisuus jäädä vaihtamaan ajatuksia luennon teemasta. Kahvitarjoilu. 

Yksinäisyyden vähentämisen ja osallisuuden vahvistamisen reseptejä
15.9. klo 17–18
Luennolla käsitellään yksinäisyyttä ja sen vaikutuksia sekä osallisuuden merkitystä. Luennon tarkoituksena on antaa välineitä, joilla voi ymmärtää ja helpottaa omaa yksinäisyyden tunnetta. Aiheesta on puhumassa Tarja Ylimaa, Ystäväpiiri-toiminnan vastaava alueohjaaja Vanhustyön keskusliitosta. 

Kriisit osana elämää
20.10. klo 17–18
Kriisit, surut ja menetykset kuuluvat elämään. Kriisejä on monenlaisia, ja jokainen meistä kohtaa ja käsittelee niitä omalla tavallaan. Vaikeistakin kriiseistä on mahdollista selviytyä, jolloin kokemuksesta tulee osa omaa elämäntarinaa ja käsitys omasta selviytymiskyvystä vahvistuu.

Luennolla käsitellään erilaisia kriisejä ja tapoja selviytyä. Kuinka voi auttaa itseään kriisissä ja tunnistaa omia selviytymiskeinoja? Aiheesta on puhumassa Anne Salovaara-Kero, joka työskentelee johtajana Pohjanmaan kriisikeskus Valossa sekä MIELI Pohjanmaan mielenterveys ry:ssä.  

Palaudutko arjesta riittävästi? Miten palautumista voi edistää?
17.11. klo 17–18
Palaudutko arjen tehtävistä ja vastuista riittävästi? Miten palautumista voi edistää?

Luennolla käsitellään kuormituksen säätelyä sekä palautumisen keinoja. Kuormituksen kertymistä voi havainnoida sekä kehon että mielen kautta. Siihen on myös monia vaivattomia keinoja vaikuttaa – raskaankin arjen lomassa. Aiheesta on puhumassa neuropsykologi Johanna Stenberg.

Kenen elämää elän?
8.12. klo 17–18 
Puhujana psykologi Pirkko Lahti. Lisätietoja myöhemmin.