Luennot

Kuinka lakia luetaan -webinaari           keskiviikkona 16.11. klo 12.30-15

Paikka: Lahden Palvelutori, kokoustila Aalto, Kauppakeskus Trio, 2.krs. Vesku-Aukio, Aleksanterinkatu 18

12.30 Edunvalvonta, edunvalvontavaltuutus vai valtakirja?

13.15 Tiedonsaantioikeus – kenellä oikeus läheisen terveystietoihin?

14.00-14.15 Tauko

14.15-15 Omaishoitajan itsemääräämisoikeus – omaisolettama kotiutustilanteessa

Ilmoittautumiset 14.11. mennessä p. 0400 305 071 / Jaana

Jos et pääse paikalle, voit osallistua webinaariin teamsin välityksellä kotoa käsin. Ilmoittautumislinkki löytyy Omaishoitajaliiton sivuilta: https://omaishoitajat.fi/tapahtuma/kuinka-lakia-luetaan-webinaari-3/

----

Omaishoitajaliiton luennot 

Tervetuloa seuraamaan Omaishoitajaliiton etäluentoja toimistolle. Luennon jälkeen on mahdollisuus jäädä vaihtamaan ajatuksia luennon teemasta. 

Kahvitarjoilu. 

Palautumisesta osa arkea
17.11. klo 17–18
Palaudutko arjen tehtävistä ja vastuista riittävästi? Miten palautumista voi edistää?

Luennolla käsitellään kuormituksen säätelyä sekä palautumisen keinoja. Kuormituksen kertymistä voi havainnoida sekä kehon että mielen kautta. Siihen on myös monia vaivattomia keinoja vaikuttaa – raskaankin arjen lomassa. Aiheesta on puhumassa neuropsykologi Johanna Stenberg.

Kenen elämää elän?
8.12. klo 17–18 
Silloin kun huolehtii läheisestään, jää itsestä huolehtiminen helposti taka-alalle. Kiireinen arki ja uppoutuminen läheisen auttamiseen voi saada omaishoitajan unohtamaan itsensä. Velvollisuudentunto tai syyllisyyden tunteet saattavat houkutella ohittamaan omat tarpeet. Oma hyvinvointi on kuitenkin edellytys sille, että jaksaa huolehtia läheisestään. Joskus myös jaksamiselle saattaa tulla raja vastaan.

Luennolla pysähdytään pohtimaan, miksi ja milloin olisi hyvä kysyä itseltään: ”kenen elämää elän?” Aiheesta on puhumassa psykologi ja omaishoitajana toiminut Pirkko Lahti. Hän on Suomen Mielenterveysseuran entinen, pitkäaikainen toiminnanjohtaja.