Hienot naiset

Olen mieheni omaishoitaja, ja arkeni on aika sidottua. Päivällä voin käydä kyllä hetken muuallakin ja mieheni pysyy kotona sen aikaa, eikä lähde itsekseen mihinkään, vaikka toivonkin ettei hän kaadu rollalla kulkiessaan. Tanssiminen on ollut minulle aina sydämen asia, ja sellaisena pysyy. Olen ollut meneväinen nuoresta alkaen. Pienet kujeet ovat edelleen mukavina muistoina mielessä. Hetkestä nauttiminen ja pienten kivojen juttujen keksiminen on ohjelmassa edelleen.

Alzhaimeria sairastava mieheni kuoli kaksi vuotta sitten, siihen saakka olin hänen omaishoitajana. Nyt olen selvinnyt kyllä yksinkin, mutta aamut ovat olleet vaikeimpia. Ennen oli tekemistä heti aamusta, nyt tuntuu tyhjältä. Kerrottuani tutuilleni osallistumisestani kuvaushankkeeseen, tytärkin sanoi että menoksi vaan. Haluan kuunnella vanhoja musiikkikappaleita, ja se tuntuu hyvältä. Olen kasvanut mummon kasvattamana, ja rippikoululaisesta lähtein vastannut omasta elämästäni. Olen aina haaveillut ruustinnan osasta. Nyt sain päivän olla tähti.

Vaatteet kohentavat itsetuntoa, ja kiva kun ihmiset kiinnittivät hyvää huomiota. Pukeutuminen on naisihmisille tärkeää.


Meidän ystävyytemme on varsinaisesti alkanut vasta eläkeaikana, vaikka asuimme lähekkäin aiemminkin. Työ vei niin paljon aikaa aiemmin. Eläkkeelle jäämisen jälkeen tutustuimme paremmin, ja tapailimme puolisoidemme kanssa.

Kuvassa on kesäisiä hetkiä ystävillä puiston penkillä. Toisella ei ole tässä enää puolisoa, eikä toisellakaan jaksa enää penkille. Siksi toinen penkki on tyhjä. Kuitenkin iloitsemme toisistamme, ja me kolme tavatessamme halaamme lämpimästi.

Kuvauspäivänä moni vastaantulija ihaili meitä. Erityisesti muistamme yhden mieshenkilön, joka erityisen syvään kumartaen halusi tervehtiä meitä kädestä pitäen. Hän ihaili meitä kovasti.

Lujasti kiinni elämässä, Hienot naiset, Kuva 1.
Lujasti kiinni elämässä, Hienot naiset, Kuva 2.
Lujasti kiinni elämässä, Hienot naiset, Kuva 3.
Lujasti kiinni elämässä, Hienot naiset, Kuva 4.
Lujasti kiinni elämässä, Hienot naiset, Kuva 5.
Lujasti kiinni elämässä, Hienot naiset, Kuva 6.
Lujasti kiinni elämässä, Hienot naiset, Kuva 7.