OmaisOiva-kahvilat Lahdessa

klo 13–14.30, Päijänteenkatu 1, Lahti

Hybridi-kahviloihin on mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä (Teams). Jos haluat osallistua kahvilaan etänä, ilmoittaudu mukaan info@phomaishoitajat.fi ja saat osallistumislinkin sähköpostiisi kahvilaa edeltävänä päivänä.

Avoimissa OmaisOiva-kahviloissa on mahdollisuus tavata muita omaistaan
hoitavia, vaihtaa kuulumisia ja saada neuvoa ja ohjausta omaishoidon asioissa.

25.9. Avoin OmaisOiva-kahvila

2.10. OmaisOiva-kahvila: Ikääntyneiden hyvinvointiohjaus tutuksi
Ikääntyneiden hyvinvointiohjaus on maksutonta ja tarkoitettu Päijät-Hämeessä asuville 65-vuotta täyttäneille. Hyvinvointiohjauksessa saat tietoa mm terveyttä edistävästä liikkumisesta, ravitsemuksesta ja unesta sekä kuntasi liikuntamahdollisuuksista. Hyvinvointiohjausta esittelemässä
terveysliikuntakoordinaattori Heli Hautalahti.

9.10. Avoin OmaisOiva-kahvila

16.10. OmaisOiva-kahvila: Asiaa hoitotahdosta (hybridi)
Hoitotahdolla kerrot omaa hoitoa ja hoivaa koskevan tahtosi ennakkoon siltä varalta, että et sitä myöhemmin sairauden tai muun syyn vuoksi pysty itse ilmaisemaan. Hoitotahdosta kertomassa Päijät-Hämeen Muistiyhdistyksen asiantuntija.

23.10. Avoin OmaisOiva-kahvila

30.10. OmaisOiva-kahvila: Omaisena muutosten keskellä (hybridi)
Hoivaan sitoutuneelle omaishoitajalle läheisen siirtyminen kodin
ulkopuoliseen hoitoon on suuri elämänmuutos. Palveluasumista pohtivien tai palveluasumiseen siirtyneiden läheisille muutostilanteesta puhumassa Tuija Kotiranta Omaisena edelleen ry:stä.

6.11. Avoin OmaisOiva-kahvila

13.11. OmaisOiva-kahvila: Asiaa saattohoidosta
Saattohoidon tavoitteena on tarjota jatkuvaa ja turvallista oireiden hoitoa, joka kunnioittaa kuolevan ihmisarvoa ja yksilöllisyyttä. Saattohoidon eri
vaihtoehdoista kertomassa palliatiivisen ja saattohoidon osaston sairaanhoitaja Salpauselän kuntoutussairaala Jalmarista.