OmaisOiva-kahvilat Lahdessa

Jos haluat osallistua kahvilaan etänä, ilmoittaudu mukaan info@phomaishoitajat.fi ja saat osallistumislinkin sähköpostiisi.

Tutustu toimintaamme 19.8. 
Päijät-Hämeen Omaishoitajat ry tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa kaikille läheistään hoitaville. Tule kuulemaan yhdistyksestämme ja syksyn toiminnastamme.

Senior Shop 2.9. 
Tule tutustumaan Suomen suurimman liikkuvan vaatekaupan, Senior Shopin, mallistoon. Mallistosta löydät laadukkaita ja helppohoitoisia vaatteita sekä naisille että miehille. Mahdollisuus tehdä ostoksia.

Ikääntyneiden perhehoito tutuksi 16.9. 
Perhehoidolla tarkoitetaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä hänen kotinsa ulkopuolella perhekodissa tai vaihtoehtoisesti myös hoidettavan omassa kodissa. Lyhytaikainen perhehoito on yksi tapa järjestää omaishoitajan vapaiden aikainen sijaishoito. Perhehoidosta kertomassa ikääntyneiden asiakasohjaajat.

Tukea omaishoitoarkeen 30.9. 
Tule kuulemaan omaishoitoarkea helpottavista palveluista. Kuntouttavasta päivätoiminnasta ja omaishoitoperheiden lomista kertomassa OivaAjan työntekijä, päivätoimintaryhmästä omaishoidettaville Launeen seurakunnan diakoniatyöntekijä.

Hyvä ravitsemus ikääntyneillä ja muistisairailla 14.10. 
Hyvän ravitsemuksen avulla pidetään huolta terveydestä, hyvinvoinnista ja elämänlaadusta. Mitä ruokavaliossa tulisi iän myötä huomioida? Minkälaisia syömiseen liittyviä haasteita muistisairaus voi tuoda mukanaan? Ravitsemusasioista kertomassa Päijät-Hämeen hyvinvointialueen ravitsemusterapeutti.

Turvallinen lääkehoito 28.10.
Lääkkeiden ja lääkehoidon tavoitteena on ehkäistä ja parantaa sairauksia, hidastaa niiden etenemistä sekä lievittää oireita ja vähentää sairauksien aiheuttamaa toimintakyvyn laskua. Oikea lääke ja lääkemäärä oikeaan aikaan on turvallisen lääkehoidon perusta. Turvallisesta lääkehoidosta kertomassa Asikkalan apteekin apteekkari.

Suunhoito ikääntyneillä ja muistisairailla 11.11.
Iän myötä suussa tapahtuu monenlaisia muutoksia. Suuhygienian ylläpitäminenkin voi hankaloitua, jos näkökyky, käden motoriikka tai muisti heikkenevät. Tule kuulemaan ikääntyneen suunhoidosta ja siitä, miten tukea muistisairaan suunhoitoa.

 

Poikkea puurolle!
Syyskauden puuroaamut ovat 29.8., 26.9., 31.10. ja 28.11. klo 9–11

Yhteinen aamupuuro on mukava tapa aloittaa päivä. Tule puurolle vaihtamaan kuulumisia tai vain selailemaan rauhassa päivän lehteä. Aamupuurolla on myös mahdollisuus kysyä omaishoidosta tai tutustua yhdistyksen toimintaan omaishoitoperheiden tukena.

Maksutonta aamupuuroa on tarjolla yhdistyksen toimistolla (Päijänteenkatu 1, Lahti) joka kuukauden viimeinen torstai klo 9–11 välillä. Voit tulla puurolle yksin tai yhdessä hoidettavan läheisesi kanssa, yhteinen puurohetki on kaikille avoin.